Stavili ste mleko da se kuva, ali vam je iskipelo i ima ne baš prijatan ukus - to nije razlog da se nervirate.
Jednostavnim trikom možete neutralisati ukus zagorelog mleka. Naime, dodajte mleku samo prstohvat soli i nestaće neprijatan miris. Sada možete nesmetano uživati u mleku ili ga koristit za pripremu raznih specijaliteta.
Pogledajte i Kako spasiti presoljeno jelo
A ako vam je nakon toga ostala zagorela šerpa - i za taj problem imamo rešenje.
U zagoreloj šerpi skuvati tri prsta vode u kojoj je rastvoreno malo praška za pecivo – i zagoreli deo na dnu šerpe skinuće se veoma lako. Kod šerpi koje su mnogo zagorele stavlja se i malo deterdženta i dobro se istrlja žicom za ribanje posuđa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus